Workshopy od HA-NA-MI

 

Malování na textil

Tašky, gym bagy nebo polštářky mají předtištěné omalovánky, které si vybarvíte fixami na textil.

Jsou to buď relaxační omalovánky, jako znáte v papírové podobě, a jsou určeny pro starší děti a dospělé. K dispozici máme zatím 9 motivů.

Pak to jsou obrázky věnečků, které mají uprostřed zvířátko (nebo něco jiného). Ty jsou určené spíš pro mladší děti (1. stupeň ZŠ).

Vždy máme s sebou i prázdné výrobky bez obrázku pro případ, že budete chtít popustit uzdu fantazii a namalovat si vlastní obrázek.

Malujeme fixami na textil. Po zažehlení můžete namalované výrobky prát v pračce na 30°C.

 IMG_E0747

 

Malování na hrnečky

Hrnky jsou z kvalitního českého porcelánu a mají předtištěný obrázek, který si vybarvíte fixami na porcelán.

Na hrnečcích jsou připravené motivy věnečků (nejen) se zvířátky. Prozatím jsme připravili 9 motivů, ale další budou postupně přibývat.

Pokaždé máme s sebou i prázdné hrnečky bez obrázku pro případ, že si budete chtít namalovat vlastní obrázek bez předlohy.

Malujeme fixami na porcelán. Fixy jsou zdravotně nezávadné a po vypálení v troubě na 160°C po dobu 25 minut je možné mýt hrnek i v myčce nádobí.

IMG_E0736

 

Malování na papír

Na všech workshopech máme samozřejmě k dispozici i papírové omalovánky. Ty si můžete vybarvit pastelkami :).

IMG_0222

 

Jak vznikají omalovánky, které si vybarvíte?

Všechny motivy vzešly z mého pera – tedy pera na perokresbu nebo markeru Pigma Micron Sakura :). Finální verzi omalovánky musím vždy naskenovat a upravit ve dvou grafických programech v počítači. To vše bývá práce i na několik dní. Potom už ale můžou vesele do tisku.

Na textil omalovánky tiskne moje sestra Terka (která šije pro HA-NA-MI další výrobky).

Jak se ale obrázky dostanou na hrnečky? To už musí jít přes jiné profíky, u kterých nechávám vyrobit obtisky na porcelán. Ty nastříhám, nalepím na hrnečky a pak dám vypálit do keramické pece na 820 °C. Díky tomu hrnečky můžou v klidu do myčky nádobí.

 

Kdo stojí za motivy omalovánek?

Motivy omalovánek vymýšlím sama a hojně se při tom inspiruji Japonskem.

Pro starší děti a dospělé jsem vymyslela například relaxační omalovánky inspirované slavnými anime (Naruto, One Piece, Death Note a Můj soused Totoro) a čtyřmi ročními obdobími. Na ty jsem mimochodem hodně pyšná, protože když omalovánku vybarvíte, zjeví se uprostřed znak kanji pro to konkrétní roční období :).

Pro mladší děti mě strašně moc baví vymýšlet nové a nové věnečky se zvířátky. Ale nejen s nimi… co třeba miska rámenu nebo Kalcifer?

20230407_150130_1

 

Jsou workshopy zpoplatněné?

Ano jsou, protože je za našimi výrobky hodně ruční práce, návštěvníci za namalované věci platí. Nabízíme ale také workshopové výrobky k zakoupení bez malování za výhodnější cenu. Případně pokud nemáte čas na malování během festivalu, můžete si u nás zakoupit i fixy k domácímu tvoření.

Kde workshopy pořádáme?

Workshopy pořádáme nejčastěji na japonských festivalech, jako jsou např. slavnost Hanami v Praze nebo Japonské dny v Ostravě a jsou součástí našeho prodejního stánku. Návštěvníci si mohou přijít malovat kdykoli během celé doby, co akce trvá. Naše workshopy pořádáme ale i samostatně jako krátkodobé cca 2 hodinové akce – např. na Frame festivalu v Praze.

 

Zaujaly vás naše workshopy? Hodily by se do konceptu akce, kterou pořádáte? Napište nám a ozveme se vám zpět i s cenovou nabídkou.

 

banner omalovanky

Seznam našich akcí najdete tady (průběžně je doplňujeme). A pokud žádnou nemáte v dosahu? Nevadí! Naše workshopové výrobky si pořídíte i tady na e-shopu v části KREATIVNÍ SADY.