Online kurz "Malování na sklo a porcelán"

 

„Tři přátelé zimy“

V červnu mě oslovili z Kurzů pro radost, jestli bych pro ně nechtěla vytvořit kurz malování japonských motivů. Nejdřív jsem si řekla Kdo? Jako já? Hahaha. Ale jak jsem nad tím víc přemýšlela, začalo mě to neuvěřitelně lákat.

Jaké téma?

Na nabídku jsem kývnula a celé prázdniny vymýšlela téma a provedení. Sháněla nahrávací techniku (jo, konečně jsem si pořídila ten iPhone). Jako první jsem musela vymyslet téma. Kurz měl mít určitou minimální délku, takže jsem nemohla malovat jen jednu věc. Rozhodla jsem se tedy pro motiv „Tří přátel zimy“, který zobrazuje borovici, bambus a slivoň. Malovala jsem ho jako letošní PF a moc mě kombinace těchto rostlin bavila.

 IMG_E0874_1

 

Čím malovat?

Maluju na porcelán, sklo, dřevo i papír. Co smysluplného vybrat? Nejčastěji maluju na porcelán… ale glazurami, které musí na výpal do pece. To tedy bohužel nešlo. Malovat na papír? To dělá každý J. Rozhodnutí tak padlo na hobby barvy na sklo a porcelán. Používají se sice jen na dekorační účely, ale mají krásné syté barvy, dají se vzájemně míchat a lze je lehce sehnat ve výtvarných potřebách.

kurz1

 

Co namalovat?

Finální výrobek kurzu je velká keramická váza, ale v průběhu něj maluju i na sklenice a papír. A celková délka kurzu se nakonec vyšplhala na pro mě neuvěřitelné 4 hodiny!

Času jsem na výrobě kurzu strávila asi 10x tolik. Ale naučilo mě to spoustu nových dovedností, které určitě využiju i ve svojí další tvorbě. Ale hlavně jsem tím takříkajíc překročila svůj vlastní stín. Jsem introvert a ukázat se takto v online prostoru pro mě bylo hodně náročné. Věřím ale, že to bude stát za to :).

 kurz2

 

Co se v kurzu naučíte?

Vezmu to jen krátce, protože všechno se dozvíte přímo na stránkách kurzu.

Naučím vás namalovat bambus nejprve na papír a poté i na sklenici.

Následuje borovice se svými zkroucenými letitými větvemi …

… a na závěr kvetoucí slivoň

IMG_4213

 

V druhé polovině kurzu spolu vybereme tu správnou kompozici „Tří přátel zimy“, kterou vás naučím namalovat na papír… a ve finále na keramickou vázu!

Chcete se dozvědět víc?

Tady je přímo odkaz na můj kurz v rámci platformy Kurzy pro radost:

KURZ MALOVÁNÍ NA SKLO A PORCELÁN