MALOVANÉ SVÍČKY aneb příjemná atmosféra bez odpadu

Jak vznikl nápad na svíčky?

Od samého vzniku HA-NA-MI se snažíme vymyslet pro jeden výrobek více druhů využití. Je to i jedna z našich manter „spojujeme“. Jak jinak tedy využít misku, talířek nebo hrneček? Pevně věřím, že tím můžeme někoho inspirovat k neotřelým nápadům a řešením.

3 cesty za svíčkami

1. cesta je „naostro“

Máte doma sklenku na víno nebo malý porcelánový talířek? Není nic jednoduššího než vzít svíčku a postavit.  Hotovo! A samozřejmě vybrat doma místo, kde se bude krásně vyjímat. Do sklenky můžete „schovat“ nějakou dekoraci, třeba sušenou květinu, sošku, korálky. Nebo jako my, origami zvířátko…

 

20200814_202500 - kopie

 

2. cestou sbírejte

Při procházce venku nebo cestou do práce si nasbírejte malé kamínky – ideálně oblázky. Nebo se zastavte na dětském hřišti a „ukradněte“ do pytlíčku 2 hrsti písku. Pak už stačí doma nasypat do misky nebo hrnečku a vložit vybranou svíčku. Hodí se i na čajovou svíčku nebo tenkou svíčku, která by jinak sama nestála. Kamínky i písek ji krásně přidrží. Tohle můžete využít prakticky na jakékoli nádobí, které doma najdete. My jsme vyzkoušeli na miskách i skleničkách.

 

 20200825_162045

 

3. cesta čeká v hrnečku

Dlouho jsem přemýšlela, jak využít spoustu malinkých hrnečků s podšálky, které jsem postupem času získala (ze swapu, bazaru, od rodiny). Na pití čaje jsou malé a na kávu v době „kapučín“ a „lattéček“ už pomalu taky. Na internetu na mě pak jednou vykoukla úžasná inspirace – svíčka v malovaném retro hrnečku. A odtud už byl jen krůček k vlastním nápadům –hrnečky s podšálky, skleněné dózy nebo keramický pohárek? Ve všem vypadají svíčky nádherně!

 

20201014_224732

 

A bonus navíc?

Po vypálení sójového vosku, stačí porcelán či sklo pořádně umýt a voilá máte hrneček s podšálkem na presso nebo skleněnou dózu na ukládání prakticky čehokoli. Já do ní dávám například sušené bylinky, sestra knoflíky. Případně můžete výrobky použít opět jako svícny, stačí se podívat zpátky nahoru na 1. a 2. cestu ke krásné svíčce.

Skleněná dóza dostává kouřem dost zabrat, ale po vyčištění je jak nová. To hrneček je jen nahoře trošku „očouzený“.

 

svicka v doze

 

Líbí se Vám naše malované svíčky v nádobách?

Tady najdete všechny svíčky, které jsou právě ke koupi:

https://www.ha-na-mi.cz/svicky/