Právě probíhá sezóna festivalů, kterých se HA-NA-MI účastní. Proto je zde méně výrobků skladem než obvykle. Jak nejrychleji získat to, co čem vaše srdce touží? Napište mi zprávu a domluvíme se. Míša

O kolekci "RÁNO POD SAKUROU"

V Japonsku se každé jaro slaví svátek kvetoucích sakur, které mu se říká Hanami 花見. Nepřipadá ale na jeden konkrétní den, ale slaví se všude tam, kde zrovna sakury kvetou. To bývá od konce března a do konce dubna. Lidé hanami slaví formou pikniku, kdy se vydávají do rozkvetlých parků. A to zejména v čase, kdy už sakury pomalu odkvétají. Krátká doba, po kterou sakury kvetou, totiž v Japonsku symbolizuje pomíjivost lidského života.

V období Hanami jsou také k dostání specialní cukrovinky nebo nápoje, do kterých se přidávají sakurové okvětní lístky. Moje oblíbené je třeba „hanami dango“ v krémové, růžové a zelené barvě.

 

veronika-bykovich--umXNG5C544-unsplash

Veronika Bykovic on Unsplash

 

Moje kolekce Ráno pod sakurou (které zkráceně stejně říkám hanami) vás přenese do jarního Japonska, procházíte se sluncem zalitým parkem plným sakur, kterým v lehkém vánku pomalu odlétají růžové kvítky do dálky. A vy si jen užíváte tu růžovou záplavu...

 IMG_6953

 

A odkud se vzala značka HA-NA-MI?

Jasně, že svátek kvetoucích sakur byl tou největší inpirací! Kvetoucí sakury totiž maluju úplně od začátku své tvorby v roce 2014.

hanami stare

 

Kolekce Ráno pod sakurou je dodnes vaší nejoblíbenější. Motivu kvetoucí sakury prostě málo kdo odolá :). Proto v téhle kolekci najdete všechno... čajovým servisem počínaje a samolepkami konče.

hanami nove

Líbí se vám sakury, ale nenašli jste u mě výrobek, který by se vám hodil? Napište mi a udělám vám ho přímo na míru!