Právě probíhá sezóna festivalů, kterých se HA-NA-MI účastní. Proto je zde méně výrobků skladem než obvykle. Jak nejrychleji získat to, co čem vaše srdce touží? Napište mi zprávu a domluvíme se. Míša

HA-NA-MI 2014 – 2024

Letos slavím 10 let své tvorby. Osobně mě na bilancování moc neužije, ale tomuhle jsem neodolala. Pojďte se mnou na krátké ohlédnutí za mým tvůrčím životem…

2014

V roce 2013 jsme byli s Liborem jako každý rok v Brně na Animefestu a já se zamilovala do myšlenky Craft. A než jsem se nadála, o rok později jsem se účastnila své první prodejní akce pod značkou Kurama Shop. Hodně jsem tehdy malovala na hedvábí a od začátku postavila tvorbu na upcyklaci. A hned od začátku v tom se mnou jela ségra Terka. Jo a založila jsem si profil na Fleru.

 01

2015

Po roce přejmenovávám značku na Kurama Craft a k Animefestu přidávám i pražský prázdninový Natsucon. Začínám s vinylovými samolepkami na zeď a experimentuju s geometrií. Nejvíc se ale stejně prodávají výrobky s obrázky z různých anime seriálů a filmů.

 02

2016

V roce 2016 jsem vymyslela první origami kolekci. Byly to ručně stříhané obtisky na sklo a porcelán. Myslím, že se mi ještě dnes zdá o stříhání a lepení těch mini trojúhelníčků. Problém ale byla trvanlivost, ale zatím mě nenapadá, jakou jinou techniku použít. Zkouším malovat na skleněné šperky.

 03

2017

Poprvé dělám ucelenou kolekci Podzimní večer. Využívám zbytky filcu od ségry a vyrábím zvířátka jako přívěsky. Kombinuju zbytky hedvábí a dřeva a vytvářím z nich šperky. A rozjíždím se s papírem - pexeso, Člověče, nezlob se a první omalovánky.

 04

2018

Snažím se malovat méně fanartů a víc se věnovat své autorské tvorbě s motivy z japonských zahrad. Maluju třeba časově hrozně moc náročné chryzantémy, ale i celkem minimalistické pojetí 4 ročních období a hanami kočičky. Terka šije první polštářky plněné levandulí ze zbytků látek a největší úspěch mají samozřejmě ty ve tvaru Totora.

 05

2019

Na Animefest jedu vlakem s krosnou v 7. měsíci těhotenství s Téďou. Úplně jsem si u toho nepískala, ale co už. Věděla jsem, že příští rok s mimčem určitě nepřijedu, tak jsem si to nechtěla nechat ujít. Taky více používám jiný textil než klasické jemné hedvábí (bavlna, buretové hedvábí). Začínám postupně přecházet ze starého porcelánu a nový porcelán z Dubí.

 06

2020

Asi si všichni pamatujeme, co dělo za covidu, a možná bychom radši zapomněli. U nás to byli hlavně dva kluci na on-line výuce a Tedíkovi byl necelý rok… ale já jsem měla kupodivu dost času přemýšlet, co s profesním životem dál. Rozhodla jsem se, že se nevrátím zpátky do ateliéru (moje původní profese je architektka), ale zkusím rozjet svou tvorbu naplno. Prošla jsem několika kurzy o rukodělné tvorbě a podnikání a pustila se do toho. Udělala jsem kompletní rebranding a vznikla HA-NA-MI. Založila jsem e-shop… s hodně naivní představou.

 07

2021

Zkusila jsem podat přihlášku na Dyzajnmarket, a když mě přijali, byla jsem radostí bez sebe. Bylo to pro mě takové potvrzení, že je moje tvorba kvalitní. Tenhle rok ale jezdím i na jiné podobné akce. Ale ne vždy odjíždím úspěšná. Beru to ale jako propagaci, rozdám spousty vizitek… ale objednávky na e-shopu stále moc nepřicházejí. Našla jsem také několik kamenných prodejen, kam jsem své výrobky svěřila do komisního prodeje. Posouvám se hlavně dál technicky a světlo světa spatřila kolekce Origami, které není z papíru. Navrhla jsem „obtisky“ na porcelán, které se pak vypálí v keramické peci. A výrobky pak jde mýt v myčce nádobí. To je pro měl velký krok kupředu. Terka zase u sestřenice nechává tisknout první reprodukce mých maleb na textil a šije dárkové pytlíky, taštičky a vonné polštářky.

08

 2022

V roce 2022 se účastním všech Dyzajnmarketů, ale už z toho nemám tak velkou radost, protože si uvědomuju, že tudy moje cesta nepovede. Stejně tak se úspěch nedostavil v kamenných prodejnách, ze kterých postupně všechno zboží stahuju zpět. Podařilo se mi ale zkontaktovat Česko-japonskou společnost a zúčastnila jsem se slavnosti Hanami na Hanspaulce. A bylo to úžasný! Tolik nadšenců do Japonska na jednom místě a tolik nových fanoušků! Vytvořila jsem také novou kolekci Vůně jarního snu s magnolií, která už byla na porcelánu kompletně malovaná glazurami pálenými v keramické peci.

 09

2023

Nechápu, jak jsem loni mohla stihnout tolik věcí. Bylo hodně znát, že Téďa nastoupil aspoň na dopoledne do školky. Vytvořila jsem hned 3 kolekce - Origami Floral, Black & White a Bonsai Lover. Byla jsem na 16 živých prodejních akcích, včetně tří v Německu. Začaly jsme s Terkou pořádat dílničky pro děti a já natočila on-line kurz malování Tří přátel zimy. Obrovskou pomocí pak byl můj milovaný muž, který v práci získal služební auto (z velké míry na něj kývnul právě kvůli mně) a začal mě na akce vozit. Mohla jsem s sebou najednou vzít tolik věcí! A taky zapracovat na prezentaci na stánku.

 10

2024

Těším na všechno, co mě v tomhle roce ještě čeká. A věřím, že překonám všechny překážky a za dalších 10 let tu s vámi budu zase slavit!

Míša